Bloemzaadjes: onze tips voor jouw bloemenperkje

Wat een leuke verrassing in de brievenbus: bloemzaadjes speciaal voor jou! En dit cadeautje is niet alleen lief voor jou, maar ook voor de natuur.

Met onze bloemzaadjes geniet je het hele seizoen van jouw eigen bloemenperkje. En de vlinders en bijen genieten met je mee! Lees verder voor de beste tips.

Hoe werken de bloemzaadjes?

 • 1. Plant de zaadjes

  Planten? Nee hoor, gooi de bolletjes op een stukje aarde! In de tuin, op het balkon of dat kale perkje: overal waar licht, ruimte en grond is. Vergeet ze alleen niet een heel klein beetje aan te drukken.

 • 2. Geef ze water

  Regenwater is het allerlekkerst, maar bij droogte kan de natuur wat hulp gebruiken. Check of de aarde droog is en geef de bolletjes water, dan komen de zaadjes los en krijgen ze energie om te groeien.

 • 3. Zie ze groeien

  En wachten maar! Laat de natuur haar werk doen en binnen 8-10 weken zie je de zaadbolletjes bloeien. Strooi je ze uit in de herfst? Dan komen de zaadjes de volgende lente tot bloei.

Wil je nog een paar slimme tips? Scroll verder naar beneden.

Zaadjes van succes: slimme tips

Is het zo simpel? Zeker wel! Natuurlijk kun je de zaadbolletjes nog een handje helpen om écht te floreren. Met deze tips kweek je moeiteloos jouw eigen bloemenparadijs:

 • Zet de bloemetjes buiten: In de bolletjes zitten wilde bloemzaadjes die buiten het gelukkigst zijn. Dus, strooi ze uit in de buitenlucht.
 • Houd de grond vochtig: Als de grond droog is en de regen wegblijft, geef de zaadbolletjes dan een slokje water. Dat geeft ze een boost om te groeien.
 • Bescherm tegen hongerige vogels: Ook vogels zijn gek op bloemzaadjes en eten ze graag op. Verstop de zaadbolletjes onder wat blaadjes of strooi een handje vogelvoer een paar meter verderop.
 • Kies het juiste zaaimoment: Tussen maart en september is de ideale periode om de zaadbolletjes te planten. Zo geniet je de hele zomer van jouw bloemenperkje.