Kan ik een leuke persoonlijke boodschap toevoegen?

Ja zeker! Nadat je een leuk cadeautje gekozen hebt met een passende wikkel, kun je in de volgende stap zelf een leuke kaart uitkiezen en daar zelf jouw eigen boodschap op zetten!

Ziet de ontvanger van wie het cadeautje is?

Nee, alleen als jij jouw naam onder het kaartje zet, weet de ontvanger dat het van jou komt, anders ziet de ontvanger alleen dat wij verzonden hebben.

Mogen jullie bekend maken van wie het cadeautje komt?

Nee, ivm de wet op privacy, maken wij van Veel Liefs, nooit bekend van wie het cadeautje komt. Wel kunnen wij jou slechts verzoeken, als er een vraag komt, om zelf bekend te maken aan wie je hebt verstuurd als diegene ons daarom vraagt.

Hoe weet ik of mijn pakketje ontvangen is?

Zodra jouw cadeautje verstuurd wordt, ontvang jij een Track en Trace code, waarmee je jouw pakketje kan volgen in het verzend en afleverproces.

Oh Nee...Murphy's Law...en nu?!

Helaas komt het heel soms voor dat een cadeautje ineens toch niet door de brievenbus past, de postbezorger even de kluts kwijt was, jouw cadeautje verdwaalde in de PostNL-bus of de Track & Trace code op een "freeze stand" komt te staan ipv op afgeleverd ;-) Murphy's Law...Neem dan zeker even contact met ons op, balen! ...Maar wij zijn bij Veel Liefs niet voor 1 gat te vangen & gaan altijd meekijken naar een fijne oplossing voor jou!

Kunnen jullie de gewenste afleverdatum 100% garanderen?

Ohhh, zo graag!! alleen, wij versturen jouw cadeautje niet zelf: binnen NL verzorgt PostNL dit en naar Belgie werken wij met GLS. Deze vervoerders leveren voor 90-95% af op de gevraagde afleverdatum. Mocht je twijfelen of zijn er drukke feestdagen, kies dan voor een eerdere afleverdatum in de kalender met een sticker op de buitenkant (bv pas openen op ...) Met deze gratis Veel Liefs-service weet je zeker dat de ontvanger jouw cadeautje op tijd opent!

Kan ik of de ontvanger een cadeautje retourneren?

Aangezien al onze producten voedsel betreffen (versproduct) met een beperkte THT en ook alles op maat gemaakt wordt met wikkel en kaart is retourneren niet mogelijk.  (conform algemene voorwaarden artikel 10.9 en 10.10) Uiteraard streven wij naar super tevreden klanten dus mocht je een vraag of klacht hebben, neem vooral even contact met ons op, we helpen je altijd graag verder! 

Kan ik ook zakelijk of groter bestellen?

Zeker! Dit kan middels onze zakelijke website of doe een offerte aanvraag. Ben je winkelier en wil je inkopen? daarvoro hebben wij een B2B website.

Ik zie jullie cadeautje ook bij andere online aanbieders, klopt dat?

Dat klopt zeker! wij zijn oa ook toeleverancier voor Greetz, Hallmark , Topgeschenken en andere te leuke online shops!

PS: zie je jouw vraag hier even niet tussen staan?

Stuur ons een mailtje (klantenservice@veelliefs.nl), een whatsapp of doe een snel belletje:

050-2110478
Dit kan allemaal op werkdagen van 9.00 tot 17.00