Allergenen in snoep en chocolade

Bij Veel Liefs zijn we dol op verrassingen, maar niet als het gaat om mogelijke allergenen. Daarom vermelden we deze duidelijk bij al onze producten: 

Gluten: Veel snoep en chocolade bevatten gluten door tarwecomponenten. Bij glutenallergie (coeliakie) is het raadzaam producten met tarwe te vermijden. Voor mildere glutenintolerantie zijn producten met sporen van gluten meestal geen probleem.

Lactose: Lactose (lees: de suiker in melk en zuivel) zit in snoep en chocolade met ingrediënten zoals melkpoeder of boter. Wil je zeker weten dat er geen zuivel in een product zit? Ga dan voor onze heerlijke vegan opties.

Vegan: Vegan snoep en chocolade zijn vrij van dierlijke ingrediënten zoals o.a. varkens- of rundergelatine, zuivel, bijenwas en honing. Bovendien bevatten ze geen kleurstoffen die op dieren getest zijn. 

Soja: Een soja-allergie betekent moeite met het verwerken van soja. Het is vaak aanwezig in chocolade en soms zelfs in snoep als sojalecithine, een emulgator. Lees daarom goed de ingrediënten nog een keer door.

Noten: Chocolade (en soms ook snoepjes) kan noten of sporen daarvan bevatten. Denk o.a. aan amandelen, hazelnoten, walnoten en pecannoten. Zelfs kleine hoeveelheden veroorzaken mogelijk een reactie bij een notenallergie, dus check goed de allergenen.

Pinda’s: Sommige chocolade en zelfs snoepjes kunnen pinda's bevatten of sporen ervan. Heb je een pinda-allergie? Check dan altijd de allergenenlijst en kies voor pinda-vrije opties.

Eieren: Sommige chocoladeproducten hebben eieren of eiwit als ingrediënt. Of er is een kans dat het sporen van eieren bevat. Lees bij een ei-allergie daarom goed de allergenenlijst door.

Halal: Voor halal snoepliefhebbers is het belangrijk om te letten op gelatine, vaak is dit van varkensbotten gemaakt. Gelukkig hebben we steeds meer snoepjes met rundergelatine, check daarvoor de icoontjes bij onze producten.

Sulfieten: Sulfieten (zouten met zwaveldioxide) komen soms voor in drop of gedroogde vruchten in snoep. Bij sommige mensen veroorzaakt dit gezondheidsproblemen, let dus op sulfieten bij gevoeligheid hiervoor.

Sporen van melk: 'Kan sporen van melk bevatten' betekent niet dat melk een ingrediënt is, maar dat het product bij het maken mogelijk in aanraking is gekomen met melk. Mensen met lactose-intolerantie kunnen deze producten gerust eten.

Melkzuur en lactaat: Geen zorgen, deze stoffen zijn niet afkomstig van koemelk en hebben dus niets met melk te maken. Deze ingrediënten kun je dus gewoon eten bij lactose-intolerantie.